Landgoed Wolfslaar zet de poorten open.

Ontdek nu zelf het Landgoed, gelegen aan de rand van de stad en het Ulvenhoutse bos.

Verbaas je over de vele mogelijkheden die er zijn. De Boerderij, of de Kinderboerderij, zoals veel mensen nog zeggen, kent iedereen wel. Zwembad Wolfslaar is voor in de zomer op warme dagen, een plek waar vele Bredanaars zich komen vermaken en verfrissen. Maar het statige Landhuis verborgen achter de vele groene bomen en struiken, de Warmoezerij, de moestuin behorend bij het Landhuis, de Manege en Breda Beach, de meest zuidelijk gelegen Beachvolley van Breda, zijn voor de meeste mensen onbekend terrein.

6 Mei vanaf 11.00 tot 17.00 uur kunt u overal eens gaan kijken, luisteren en beleven.

Op de Boerderij (ook al zijn ze aan het verbouwen) is er als extra attractie schapenscheren. Op het zwembad is het recreatie- en peuterbad gratis toegankelijk, maar er zijn ook de hele dag door demonstraties van allerlei (ook minder bekende, maar leuke) sporten. Voor de kinderen is er ook een springkussen en natuurlijk schminken. Bij de manege kunnen de kinderen een ritje ponyrijden en zijn er hippische demonstraties.

Breda Beach heeft dat weekend een officieel KNLTB Internationaal Beachtennis toernooi in huis. Een spectaculaire jonge tak van de tennissport. Twee tegen twee, met een tennisbal, een kleiner racket, op een terrein waarop je beachvolley speelt. En de bal mag het zand niet raken. Werkelijk een inspannende maar spectaculaire sport.

En tegen de achtergrond van het Landhuis verzorgen drie harmonieorkesten uit Nieuw Ginneken, Bavel en Ginneken en het orkest van de Nieuwe Veste, zoals dat heet, een “Concert Champêtre”, een openluchtconcert.

De Warmoezerij laat u nog eens zien hoe een moestuin eruit zou hebben kunnen gezien in de tijd van toen, met de middelen van vandaag.

Maar bovenal is het de bedoeling het Landgoed Wolfslaar te ontdekken. Het meer is dan wat de meeste mensen ervan kennen. Je kunt er wandelen en het is goed toeven. Het is de plek bij uitstek, waar natuur, recreatie, cultuur, sport en bewegen elkaar treffen.


Boerderij Wolfslaar

Boerderij Wolfslaar: schapen scheren. De scheerder vertelt over het schaap. Ook zie je spinsters aan het werk en kun je leren hoe je moet breien of vilten met wol.

Om 14.00 uur kun je met Jacques van Puur Buiten Zijn mee op een Kleine Beestjes Wandeling.

Landhuis

13.00 - 14.00* uur: Senioren Orkest Nieuw Ginneken
14.00 - 15.00* uur: Harmonie Concordia Ginneken
15.00 - 16.00* uur: Senioren Orkest Nieuwe Veste
16.00 - 17.00* uur: Opleidingsorkest St. Caecilia Bavel

Warmoezerij

Rondleidingen, Proeverijtjes, info + muziek van Bovini kwartet en Compagnons .

Ruitersportcentrum Breda

Ponyrijden voor kinderen, huifkartochtjes, Carrouseldemonstraties

BredaBeach

Internationaal BeachTennis tournooi (onder auspiciën van KNLTB / ITF) met nationale en internationale topspelers.

Zwembad

Gratis toegang tot recreatie- en peuterbad.

Op het terrein van het zwembad clinics en demonstraties van Obstacle Truck , Bootcamp, Kickboksen, Tennis, Freerunning, Karate. Diverse clinics door Breda Actief , Springkussen en schminken voor oud en jong (met name die laatsten).


Copyright © 2019 Natuurpoort Landgoed Wolfslaar. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp & hosting door Variety Productions B.V.