Landgoed Wolfslaar zet 5 mei de poorten open.

Ontdek nu zelf het Landgoed, gelegen aan de rand van de stad en het Ulvenhoutse bos.

Verbaas je over de vele mogelijkheden die er zijn. De Boerderij, of de Kinderboerderij, zoals veel mensen nog zeggen, kent iedereen wel. Zwembad Wolfslaar is voor in de zomer op warme dagen, een plek waar vele Bredanaars zich komen vermaken en verfrissen. Maar het statige Landhuis verborgen achter de vele groene bomen en struiken, de Warmoezerij, de moestuin behorend bij het Landhuis, de Manege en Breda Beach, de meest zuidelijk gelegen Beachvolley van Breda, zijn voor de meeste mensen onbekend terrein.

5 Mei vanaf 11.00 tot 17.00 uur kunt u overal eens gaan kijken, luisteren en beleven.

Op de Boerderij met het compleet vernieuwde Theehuis van Charlotte (www.hettuinhuisvancharlotte.nl) heeft als extra attractie schapenscheren. Ook het zwembad is weer open en de hele dag door zijn er demonstraties. Voor de kinderen is er ook een springkussen en natuurlijk schminken.

Tegen de achtergrond van het Landhuis verzorgen drie harmonieorkesten uit Nieuw Ginneken, Bavel en het orkest van de Nieuwe Veste, zoals dat heet, een “Concert Champêtre”, een openluchtconcert. Duo Sprank in samenspel met Concordante spelen respectievelijk in het Landhuis en op de Warmoezerij in het Kunstpaviljoen.

De Warmoezerij laat u nog eens zien hoe een moestuin eruit zou hebben kunnen gezien in de tijd van toen, met de middelen van vandaag. Hier kun je ook genieten van een proeverijtje en van de vrolijke klanken van Compagnons.

Maar bovenal is het de bedoeling het Landgoed Wolfslaar te ontdekken.

Het is meer dan wat de meeste mensen ervan kennen. Je kunt er wandelen en het is goed toeven. Het is de plek bij uitstek in Breda en omstreken, waar natuur, recreatie, cultuur, sport en bewegen elkaar treffen.


Boerderij Wolfslaar

Heerlijk toeven bij het Tuinhuis van Charlotte. Ook is er schapen scheren. De scheerder vertelt over het schaap, zie je spinsters aan het werk en kun je leren hoe je moet breien of vilten met wol.

Landhuis

“Concert Champêtre”,nostalgisch genieten van de muziek met een lekker drankje

13.00 - 14.00 uur: Duo Sprank / Concordante
14.00 - 15.00 uur: Senioren Orkest Nieuw Ginneken
15.00 - 16.00 uur: Nieuwe Veste Plus Orkest
16.00 - 17.00 uur: Opleidingsorkest St. Caecilia Bavel

Warmoezerij

De voormalige moestuin van het Landhuis is weer in ere hersteld en biedt rondleidingen, proeverijtjes en informatie. En tussendoor kun je genieten van muziek van Duo Sprank / Concordante en Compagnons.

Zwembad

En 50% korting
En extra spelen
En kans op een gratis jaarabonnement!


Copyright © 2021 Natuurpoort Landgoed Wolfslaar. Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp & hosting door Variety Productions B.V.